تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو در زمان فرسودگی و استهلاک لنت ترمز، ضرورت دارد تا عملکرد ترمز کاملاً ایده آل باشد.لنت ترمز، نقش مهمی در سیستم ترمز خودرو دارد. روغن ترمز در داخل لوله های ترمز در جریان می باشد و وظیفه تسهیل حرکت قطعات گوناگون سیستم ترمز را برعهده دارد. بعد از گرفتن ترمز، روغن ترمز به انتقال نیرویی که از طریق فشرده شدن پدال ها ایجاد شده است به قسمت لنت ها اقدام می کند تا از سرعت خودرو کاسته شود و خودرو متوقف شود.
در صورتیکه روغن ترمز نشت کند و یا اینکه نیرو و فشار به درستی به لنت ها منتقل نشوند، عملکرد ترمز دچار مشکل می شود. در صورتیکه لنت ها با ساییدگی زیاد مواجه شوند، صدای سوت مانندی ایجاد می شود که این مسئله باید در اسرع وقت رسیدگی شود.
انواع لنت ترمز
تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو برای انواع لنت ترمزها در زمان فرسودگی و خرابی لنت ترمزها، ضرورت دارد. لنت ترمز در چندین نوع وجود دارند که خصوصیات آنها با یکدیگر متفاوت است. انواع لنت ترمز عبارتند از:
- لنت ارگانیک: این لنت از ترکیبی درست شده است که سلامت محیط زیست را به خطر نمی اندازد. در محیط های شلوغ شهری نباید از این لنت استفاده نمود.
- لنت نیمه فلزی یا نیمه متالیک: این لنت از گیرایی خوبی برخوردار است ولی بو و سروصدای شدیدی ایجاد می کند.
- لنت فلزی: این لنت دارای گیرایی خوبی است اما عملکرد آن در محیط های خشک و شرجی، ایده آل نمی باشد.
- لنت سرامیکی: اغلب خودروهای پیشرفته در کشورهای مطرح دنیا از لنت سرامیکی برخوردار هستند.
- لنت ترمز زینتری: این لنت از ترکیب مواد سایشی تولید شده است. استقبال زیادی برای استفاده از این لنت برای خودروهای پیشرفته وجود ندارد.
نشانه های فرسودگی لنت ترمز
با دیدن نشانه های فرسودگی لنت ترمز باید برای تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو اقدام نمود. مهمترین نشانه های فرسودگی لنت ترمز شامل موارد زیر است:
- شنیده شدن صدای غیرعادی در زمان ترمزگیری: زمانی که لنت ترمز ساییده و فرسوده می شود، صداهایی ایجاد می شود. صدای لنت ترمز در این شرایط به صورت جیرجیر، کوبش و … است. به محض شنیدن صدا از ترمز باید برای بررسی مجموعه سیستم ترمز دست به کار شد.
- لرزش و شکستگی در لنت ترمز: لنت ترمز فرسوده دچار ترک ها و شکستگی هایی می شود. اگر در زمان ترمزگیری، لرزش شدیدی در فرمان یا خودرو احساس می شود، ممکن است لنت ها دچار ناهمواری باشند.
- کاهش راندمان ترمزها: اگر در زمان ترمزگیری متوجه تغییراتی می شوید، به فرسودگی لنت ترمز شک کنید. ممکن است در این حالت، ترمزگیری به فشار بیشتری نیاز داشته باشد و یا اینکه فاصله ترمزگیری زیاد شود.
آموزش تعویض لنت ترمز جلو
تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو باید به صورت اصولی و درست انجام شود. نخست باید خودرو با استفاده از جک تا ارتفاع مشخصی بلند شود و چرخ مربوطه به لنت ترمزی که نیاز به تعویض دارد، برداشته شود. با کلیدهای سوکت، پین ها و قطعات مختص با لنت را باز نموده و لنت قدیمی را به خوبی جابه جا کنید.
سپس دیسک ترمز را چک کنید. چنانچه سایش یا خراش ایجاد شود، باید به تعویض آن اقدام نمود. پس از آن باید لنت جدید را در موقعیت خود گذاشت و تمامی اجزای باز شده را به ترتیب باز و بسته نموده تا لنت جدید به درستی تعبیه شود. بعد از تعویض لنت ها، ترمز را چند بار فشار داده تا ترمز به خوبی کار کند. بعد از نصب لنت جدید، باید از عملکرد درست ترمزها اطمینان خاطر حاصل نمود. سطح مایع ترمز باید در رنج مناسبی باشد. با کمی حرکت با خودروی خود متوجه خواهید شد که عملکرد ترمز ایده آل می باشد یا خیر.
تعویض لنت ترمز جلو پراید
برای تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو باید از ابزارهایی مانند جک، آچار چرخ، آچار آلن، انبردست، برس سیمی، گریس نسوز استفاده نمود. همچنین باید یک لنت ترمز مناسب با خودروی پراید تهیه کرد. برای تعویض لنت ترمز جلوی پراید، باید اقدامات زیر را انجام داد:
- خودرو را در محل مسطحی پارک نموده و ترمز دستی را بکشید. در این شرایط، حتماً خودرو را در وضعیت دنده سنگین قرار دهید و ترمز دستی را بکشید. باید اطمینان حاصل کنید که خودرو در حین کار حرکت نخواهد کرد.
- قالپاق چرخ ها را باز کرده و سپس پیچ های چرخ را نیم باز کنید. باز کردن کامل پیچ ها به دلیل قرارگیری خودرو بر روی جک، خطرناک است. پس از اینکه جک خودرو را به نحوی مطمئن متصل نمودید، پیچ ها را باز کنید.
- در ادامه تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو ، سطح روغن را بررسی کنید تا چنانچه پراست، کمی از سطح آن بکاهید.
- با استفاده از آچار آلن، پیچ های نگهدارنده کالیپر ترمز را باز کنید. پیچ های A، مخصوص لنت می باشند. پیچ های B، برای کالیپرهای ترمز می باشند که برای درآوردن لنت، باید این پیچ ها باز شوند. لنت های ترمز قدیمی باید از کالیپر سوا شوند. با باز کردن پیچ ها می توان لنت را جدا کرده و دیگر لزومی به باز کردن پیچ های C نمی باشد.
- با استفاده از برس سمی، اجزایی مانند داخل کالیپر و لنت های ترمز را پاک کنید تا عاری از هرگونه آلودگی شوند. لنت جدید را درون کالیپر بگذارید. کالیپر ترمز را مجدد بر روی دیسک بگذارید و پیچ های نگهدرنده آن را با آچار آلن به درستی محکم کنید.
- در ادامه باید چرخ ها را نصب کنید و مطمئن شوید که در مسیر ترمز جای نگرفته باشند و لنت ها به خوبی تعبیه شده باشند. با فشار دادن پدال، لنت های جدید را هواگیری نموده و ترمز خودرو را چک کنید.
مطالب مفید : راهنمای جعبه فیوز خودرو پراید
تعویض لنت ترمز عقب پراید
تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو مانند هم است و تفاوتی میان آنها وجود ندارد. بنابراین با توجه به توضیحاتی که برای عوض کردن لنت ترمز جلوی پراید ارائه دادیم می توانید لنت ترمز عقب پراید را ببندید. هواگیری در انتهای تعویض لنت باید به درستی انجام شود. تمامی مراحل گفته شده باید به صورت دقیق انجام شود تا پروسه تعویض لنت ترمز عقب به درستی صورت بگیرد.
تعویض لنت ترمز جلو و عقب پژو پارس، پژو 405
لنت ترمز جلو و عقب، از قطعات مهمی از خودروی پرشیا و 405 هستند. با دیدن علائم فرسودگی لنت ترمز جلوی و عقب این خودروها، باید سریعاً برای تعویض آن دست به کار شد. زمانی که لنت ترمز پژو پارس و پژو 405 فرسوده می شوند، مقدار شتاب خودرو به شدت کاهش پیدا می کند.
نشانه های نیاز به تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو شامل شنیدن صدای جیغمانند در زمان ترمز گرفتن، کاهش روغن ترمز، کشیدگی ترمز به یک سمت در زمان ترمزگیری، کندی در سرعت ترمزگیری و … می باشند.
برای تعویض لنت ترمز جلو و عقب پژو 405 و پرشیا باید ابزارهای موردنیاز را آماده نمود. چرخ ها را باز کنید و با استفاده از پیچ گوشتی، خار نگهدارنده لنت ها را بیرون بکشید. سپس لنت های ترمز را از درون کاسه ترمز بیرون بیاورید. دیسک را به خوبی پاک نموده و لنت جدید را جایگزین کنید. Caliper را بر روی دیسک ترمز بگذارید و پیچ های انها را با آچار آلن محکم کنید. سپس چرخ ها را نصب کرده و پیچ ها را با استفاده از آچار چرخ محکم کنید. سپس جک را از زیر خودرو با دقت خارج کنید.
تعویض لنت ترمز جلو و عقب پژو 206، پژو 207
برای تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو پژو 206 و 207 باید طبق مراحل زیر اقدام نمود:
- خودروی 206 یا 207 را بر روی سطح صافی پارک کنید و خودرو را کاملاً فیکس کنید.
- لنت ترمز بر روی دو چرخ جلو و دو چرخ عقب می باشد. برای عوض کردن لنت ها، بایستی چرخ های موردنظر برداشته شوند.
- سپس باید پیچ های موجود در پشت چرخ را با بهره گیری از یک سوکت ایده آل ، خارج کنید. بعد از گشودن پیچ ها، به خارج کردن ترمز جلو از دیسک ترمز اقدام کنید.
- برای گشودن لنت ترمز عقب، پیچ های موجود در پشت چرخ را با گشودن آنها، خارج کنید. در مرحله بعد، لنت ترمز عقب را از دیسک ترمز خارج کنید.
- پیش از نصب لنت های جدید، پدال ترمز را گرفته تا لنت های جدید با دیسک ترمز برخورد نداشته باشد و به خوبی جای بگیرند.
- در مرحله بعد، لنت های جدید را در محل خود در دیسک ترمز بگذارید و پیچ ها را با بهره گیری از سوکت در محل خود فیکس کنید.
- پس از تعبیه کردن لنت های جدید، چرخ ها را مجدد بر روی خودرو تعبیه کنید و پیچ ها را با بهره گیری از سوکت فیکس کنید.
مطالب مفید : تست دینام خودرو بدون دستگاه
تعویض لنت ترمز جلو و عقب سمند
مراحل تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو سمند با دیگر خودروها، شباهت زیادی دارد. برای عوض کردن لنت ترمز این خودرو باید خودرو را در محل صافی قرار دهید و سپس موقعیت خودرو را فیکس کنید. لنت ترمز جلو و عقب که نیاز به تعویض دارند را با باز کردن پیچ های مربوطه باز کنید. با توجه به نکاتی که در توضیحات قبل ارائه شد به خوبی می توانید لنت های قدیم را باز کرده و لنت جدیدی جایگزین آن کنید. پیش از نصب لنت جدید، حتماً پدال را چندین بار فشرده تا تماسی میان لنت جدید و دیسک ترمز به خوبی ایجاد شود و لنت های جدید به درستی تعبیه شوند.
بهترین زمان برای تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو
زمان عوض کردن لنت بر اساس نحوه رانندگی، ترافیک، کیفیت لنت و … متفاوت می باشد. لنت خودرو معمولاً طی مسافت 20 الی 30 هزار کیلومتر باید چک شود. اگر 80 درصد از لنت مصرف شده باشد، نشان دهنده این است که زمان تعویض لنت رسیده است.
پیش از تعویض لنت ترمز، باید لنت ترمز باکیفیتی تهیه کنید که در اثر کارکرد متوالی به سرعت فرسوده نشود و بهترین عملکرد را ارائه دهد. تشخیص بهترین لنت ترمز بسیار دشوار است. بنابراین بهتر است از لنت ترمزهای برند استفاده کنید تا اطمینان خاطر داشته باشید این لنت ترمزها دارای مرغوبیت لازم هستند.
خسارت عدم تعویض به موقع لنت ترمز
با تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو در زمان مناسب می توانید از بروز مشکلات متعددی جلوگیری کنید. عدم تعویض به موقع لنت سبب کاهش توان توقفی خودرو می گردد که این مسئله ممکن است موجب صدمه دیدن دیسک ترمز شود. هزینه تعویض دیسک قطعاً بالا خواهد بود. لذا با توجه به این مسئله سعی کنید که لنت های خودروی خود را به موقع عوض کنید تا دچار مشکل نشوید.
عوض کردن با تأخیر لنت، موجب تماس پرچ های لنت با دیسک می شود که در نتیجه این امر، خط و خشی بر روی آن بوجود می آید. در این حالت ممکن است لنت بسیار نازک شود و از محل نصب خود خارج شود.
نکات تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو
در زمان تعویض لنت باید به نکات متعددی توجه داشته باشید که در توضیحات ارائه شده تا به اینجا، به برخی از آنها اشاره نمودیم. ضمن توجه به نکات ارائه شده، به دو نکته زیر هم توجه کنید:
- برای قرارگیری پیستون و لنت در محل خود، خودرو را روشن کرده و پدال ترمز را چندین بار فشار دهید تا به خوبی پر شود.
- بعد از عوض کردن لنت ها تا مدت دو یا سه روز رعایت کنید و ترمزگیری یهویی نداشته باشید.
مطالب مفید : بهترین زمان تعویض روغن خودرو
هزینه تعویض لنت ترمز جلو و عقب خودرو
قیمت لنت ترمز و اجرت تعویض آن با توجه به فاکتورهایی مشخص می شود. تعمیرگاه های مختلف برای این خدمات، نرخ متفاوتی را ارائه می دهند. تنوع لنت ترمزهای موجود در بازار بسیار زیاد است. همچنین لنت ترمزهای فیک زیادی در بازار وجود دارند که مرغوبیت لازم را ندارند. برای تعویض لنت ترمز خودروی خود به تعمیرگاه های معتبر مراجعه کنید.
هزینه تعویض لنت ترمز بر اساس نوع خودرو، برند لنت ترمز، تعداد لنت ترمزهای نیاز به تعویض (عقب و جلو) و مشخصات دیگری تعیین می شود. تعمیرگاه هایی که معتبر و حرفه ای هستند، هیچگاه هزینه اضافی از مشتریان خود دریافت نمی کنند و اعتبار خود را زیر سؤال نمی برند. انتخاب تعمیرگاه معتبر، اهمیت بسزایی دارد.
نظرات کاربران