همیشه وقتی اسم روغن خودرو را می شنوید به یاد روغن موتور می افتید. در خودرو از روغن های دیگری نیز استفاده می شود که هر یک از آن ها کارایی خاص خود را دارد. یکی دیگر از روغن های ضروری در خودرو، روغن گیربکس یا همان واسکازین می باشد. روغن گیربکس بسیار مهم است و تعویض به موقع آن حائز اهمیت قرار دارد. حال این سوال ایجاد می شود که روغن گیربکس چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که از آنجایی که قطعات مکانیکی خودرو نیازمند روغن کاری هستند، پس به همین سبب نوعی روغن برای روان کاری آن ها تولید شد. روغن گیربکس روان کننده قطعات مکانیکی خودرو است که به بهبود عملکرد ماشین کمک می کند. در ادامه به بررسی زمان تعویض روغن گیربکس خودرو می پردازیم.
زمان مناسب برای تعویض روغن گیربکس خودرو
زمان تعویض روغن گیربکس خودرو بسته به نوع ماشین می باشد. اما می توان گفت عمدتا برای هر خودروی اتوماتیک هر 40000 تا 60000 کیلومتر، باید روغن گیربکس را تعویض کنید. برخی دیگر از تولید کنندگان خودرو، زمان تعویض روغن گیربکس را از 80000 تا 160000 کیلومتر تعیین کرده اند. برای جلوگیری از آسیب به خودرو بهتر است با نگاه کردن به دفترچه راهنمای خودرو عمل کنید. یکی دیگر از نکاتی که نیازمند تعویض زود هنگام روغن گیربکس است، رانندگی در شرایط سخت یا در زمان طولانی است. دو کاربرد مهم روغن های خودرو، تمیز کردن و روانکاری قطعات می باشد.
تعویض روغن گیربکس چه اهمیتی دارد؟
سیالات موجود در خودرو نیازمند رسیدگی و تعویض به موقع دارند. باید بدانید که چه زمانی این قطعات را تعمیر یا تعویض کنید. رسیدگی و تعویض به موقع روغن گیربکس موجب می شود:
- گیربکس روان تر می شود و کارکرد آن بهبود پیدا می کند.
- باعث افزایش طول عمر قطعات خودرو می شود.
- با پایین آمدن درجه حرارت گیربکس از آسیب دیدگی آن جلو گیری می کند.
- کاهش صدای گیربکس و بهبود عملکرد خودرو می شود.
زمان تعویض روغن در گیربکس دستی
پس از مدتی پس از استفاده از گیربکس های دستی، روغن گیربکس یا همان واسکازین دچار آلودگی می شود. ممکن است که متوجه ی این آلودگی نشوید و روغن حالت خود را حفظ کرده باشد، اما روغن دچار آلودگی شده است. به مرور زمان به دلیل یاتاقان و فرسایش دنده باعث ایجاد ذرات فلزی در روغن گیربکس می شود، این ذرات سیال را غلیظ و آلوده می کند. آلودگی درون گیربکس باعث جلوگیری از عملکرد آن می شود. کارشناسان و متخصصان معتقدند که باید هر 50 تا 100 هزار کیلومتر روغن گیربکس تعویض شود. این را در نظر داشته باشید در خودرو هایی که از آن ها بییشتر استفاده می شود، زمان تعویض روغن به هر 25هزار کیلومتر یک بار تغییر می کند.
مطالب مفید : چرا چراغ آچار پژو 207 روشن می شود؟
زمان تعویض روغن گیربکس خودرو های سایپا
همانطور که گفته شد زمان عویض روغن گیربکس هر خودرویی متفاوت است. در ادامه به بررسی زمان تعویض روغن خودرو های سایپا می پردازیم:
زمان تعویض روغن گیربکس پراید
زمان تعویض روغن گیربکس هر خودرو بر حسب هر هزار کیلومتر محاسبه می شود. زمان تعویض روغن گیربکس پراید هر 50 الی 60 هزار کیلومتر می باشد. در این حین اگر از خودروی خود بیش از حد استفاده می کنید، زمان تعویض روغن واسکازین تغییر می کند.
زمان تعویض روغن گیربکس کوییک
زمان تعویض روغن گیربکس کوییک حدود هر 36000 کیلومتر یا به بیانی هر دو سال یک بار می باشد.
زمان تعویض روغن گیربکس شاهین
همانطور که می دانید، گیربکس ماشن های شاهین اتوماتیک است. پس به همین دلیل تعویض به موقع روغن گیربکس یا همان واسکازین آن از اهمیت بالایی برخوردار است. روغن گیربکس در ماشین های شاهین دنده ای حدود 50 تا60 هزار کیلومتر و در شاهین های اتوماتیک هر 40هزار کیلومتر الزامی می باشد.
زمان تعویض روغن گیربکس ساینا
تعویض روغن گیربکس ساینا نیز حدو هر 40 هزار کیلومتر می باشد. سعی کنید قبل از تعویض روغن واسکازین دفترچه راهنمای خودرو را بررسی کنید.
زمان تعویض روغن گیربکس خودرو های ایرانخودرو
ایران خودرو نیز مانند هر کمپانی خودرو، در دفترچخ راهنمای محصولات خود زمان تعویض روغن گیربکس را قرار داده است. در ادامه به بررسی بهترین زمان تعویض روغن گیربکس خودرو های ایران خودرو می پردازیم
زمان تعویض روغن گیربکس سمند
از آنجایی که خودرو های سمند یک محصول بسیار قوی هستند، پس تعویض روغن واسکازین آن ها اگر هر 100 هزار کیلومتر هم طول بکشد هیچ مشکلی ندارد.
زمان تعویض روغن گیربکس 206
میانگین مدت زمان تعویض روغن گیربکس 206 ، حدود 80الی 100 هزار کیلومتر می باشد.
زمان تعویض روغن گیربکس 207
در حالت عادی روغن گیربکس خودروی 207 را باید حدود هر 60 هزار کیلومتر باید تعویض کرد.
زمان تعویض روغن گیربکس پژو پارس
زمان تعویض روغن گیربکس یا واسکازین در خوردو های پژو پارس حدود هر 80 الی 100 هزار کیلومتر می باشد.
اگر روغن گیربکس خودرو را تعویض نکینم چه اتفاقی می افتد؟
عوض نکردن روغن گیربکس میتواند باعث بروز مشکلاتی شود:
- باعث افزایش دمای آن بوی سوختگی را می شنوید.
- دور موتور و لرزش خودرو در زمان حرکت
- پرخ دنده ها و یاتاقان ها فرسایش پیدا می کنند.
- در حالت خلاص بودن چرخ دنده ها ایجاد صدا می کنند.
مزایا و معایب تعویض روغن گیربکس با دستگاه و دستی
خودرو های اتو مات را می توان با استفاده از دستگاه تعویض کرد، اما تعویض روغن واسکازین با دستگاه دارای مزایا و معایبی می باشد.
مزایا:
- رسوب ها و آلودگی ها خارج می شود.
- جلوگیری از هرگونه آسیب به گیربکس و قطعات داخلی
معایب:
- افزایش مصرف روغن
- هزینه بالا
مطالب مفید : نحوه تعویض سیم کلاچ انواع خودرو پراید ، پژو ، سمند ، پژو 206 ، 207
در نهایت
تعویض به موقع روغن گیربکس بسیار اهمیت دارد. همچنین باید بدانید که بررسی دفترچه راهنمای هر خودرو برای داشتن اطلاعات راجب زمان تعویض روغن واسکازین حائز اهمیت قرار می گیرد.
نظرات کاربران