استعلام و پرداخت خلافی خودرو به روش های مختلفی امکان پذیر است که در ادامه به بیان هر یک از روش های پرداخت می پردازیم.
تخلفات رانندگی هنگامی اتفاق می افتد که رانندگان، قوانین مربوط به عملکرد خودروها در جاده های مختلف را زیر پا بگذارند. علم به قوانین رانندگی و جرایم مربوط به نقض آنها، سبب احتیاط بیشتر خودروداران و کاهش تخلفات می شود.
خلافی خودرو چیست؟
استعلام و پرداخت خلافی خودرو به صورت آنلاین امکان پذیر می باشد. خلافی خودرو، تمامی تخلفات و نقض قوانین رانندگی را شامل می شود که شما با خودروی خود آنها را انجام داده اید. کلیه این تخلفات در پرونده خودروی شما از سوی نیروی انتظامی ثبت و ضبط می شود.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، ثبت و ضبط جرایم رانندگی با دقت بسیار بالایی توسط دوربین ها انجام می شود. لذا خودروداران باید بیشتر احتیاط کنند و مراقب نحوه رانندگی خود و پایبندی به قوانین باشند.
روش های استعلام و پرداخت خلافی خودرو
روش های گوناگونی برای انجام این کار وجود دارند که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
- استعلام و پرداخت خلافی با شناسه قبض و شناسه پرداخت که نیاز به احراز هویت ندارد.
- استعلام و پرداخت خلافی با پلاک خودرو که به احراز هویت نیاز ندارد و قابلیت پرداخت یکجا وجود دارد.
- استعلام و پرداخت خلافی با کدملی و پلاک که نیاز به احراز هویت دارد. در این روش قابلیت پرداخت موردی وجود دارد.
سایر مطالب : استعلام و پرداخت عوارض آزادراهی
نحوه احراز هویت در استعلام و پرداخت خلافی
به منظور افزایش امنیت کاربران، برای بهره گیری از بعضی از خدمات مثل استعلام و پرداخت خلافی خودرو بایستی فرآیند احراز هویت به صورت کامل انجام شود. در این پروسه باید هویت شماره تلفن همراه، کدملی و پلاک خودرو به اسم یک نفر باشد. به بیان دیگر به منظور کسب اطلاعات دقیق و به همراه جزئیات، نیاز است که احراز هویت به صورت کامل صورت بگیرد.
اگر شرایط احراز هویت برای شما فراهم نیست، بایستی از روش های 1- استعلام و پرداخت خلافی توسط بارکد یا شناسه قبض و پرداخت و 2- استعلام و پرداخت خلافی با پلاک و به صورت یکجا استفاده کنید. در واقع یکی از این روش ها می تواند دریافت خلافی بدون احراز هویت را برای شما فراهم کند. در صورتیکه استعلام و پرداخت به صورت آنلاین صورت بگیرد، برای ترخیص خودرو باید میزان جریمه خود را در همان لحظه صفر کنید.
چه زمانی به استعلام و پرداخت خلافی خودرو نیاز داریم؟
تسویه هزینه های خودرو، اقدامی است که در نهایت باید از سوی هر خودروداری صورت بگیرد. اما این کار در مواقعی، حائزاهمیت تر و ضروری تر می شود. خودروداران باید برای پرداخت هزینه های مربوط به خلافی در مواقع زیر، سریعاً اقدام کنند:
- قبل از دو برابر شدن خلافی: خودروداران باید جرایم تسلیمی، الصاقی و خودداری را قبل از گذشت دو ماه از صدور پرداخت کنند. در غیر اینصورت مبلغ آن به میزان دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد. شما قبل از دو برابر شدن خلافی، باید جریمه خودروی خود را پرداخت کنید تا از خسارت زیاد برای خود پیشگیری کنید.
- پیش از اتمام مهلت اعتراض به تخلف: بعد از ثبت جریمه در سامانه پلیس راهنمایی و رانندگی، بایستی اعتراض خود را ظرف دو ماه بعد از صدور آن اعلام کنید. در غیراینصورت، نمی توانید اعتراض خود را ثبت کنید.
- زمان دریافت مدارک المثنی برای خودرو: زمانی که نیاز به گرفتن مدارک المثنی برای خودروی خود را دارید، باید نسبت به استعلام و پرداخت خلافی خودرو اقدام نمایید. در غیراینصورت نمی توانید مدارک المثنی دریافت کنید.
- زمان ترخیص خودرو از پارکینگ پلیس بعد از توقیف: خودروهایی که جریمه آنها بالای 5 میلیون تومان است، توقیف خواهند شد. لذا پیش از اینکه خودروی شما توقیف شود، جرایم خود را پرداخت کنید.
- فروش خودرو و انتقال مالیکت: در زمان فروش خودرو باید همه هزینه های خود را تسویه نمایید. در غیراینصورت، امکان تعویض پلاک برای شما وجود ندارد.
پیامدهای عدم پرداخت خلافی
اگر نسبت به استعلام و پرداخت خلافی خودرو بی توجه باشید، با پیامدهای زیر مواجه خواهید شد:
- دو برابر شدن نرخ بعضی از جرایم رانندگی
- عبور از سقف مجاز خلافی
- افزایش احتمال توقیف خودرو
با توجه به این توضیحات توصیه می کنیم که هر ما به استعلام از جرایم خود اقدام کنید و کلیه جرایم را به موقع پرداخت کنید.
سقف خلافی چقدر است؟
درباره استعلام و پرداخت خلافی خودرو باید به این مسئله توجه داشته باشید که سقف خلافی هر ساله تغییر می کند. بنابراین نباید به عددهایی که از قبل برای آن اعلام شده است، اطمینان کنید. در گذشته سقف خودرو سه میلیون تومان بود. اما بر اساس آخرین اعلام ها در سال 1403، سقف خلافی به 5 میلیون تومان رسیده است و این رقم ممکن است در سال های آینده افزایش پیدا کند. برخی از تخلفات سبب می شود که عدد خلافی شما سریعتر به میزان سقف خود برسد که از جمله آنها می توان به مواردی از جمله رد کردن چراغ قرمز، سبقت در محدود سبقت ممنوع و سرعت 30 کیلومتر بالاتر از حد مجاز اشاره نمود.
توجه داشته باشید که تخلفاتی مانند جرایم تسلیمی، جرایم الصاقی و جرایم خودداری سبب می شوند که مبالغ جریمه برای شما در صورت عدم پرداخت پس از دو ماه، دو برابر منظور شوند.
سایر مطالب : یدک کش همدان
روش های دیگر استعلام و پرداخت خلافی خودرو
روش های دیگری برای پرداخت خلافی تعیین شده اند تا در صورتیکه رانندگان از روش های مذکور موفق به پرداخت و استعلام جرایم خود نشدند، از این روش ها استفاده کنند:
- استعلام و پرداخت توسط سامانه پیامکی و کد 17 رقمی VIN
- مراجعه به سایت پلیس راهور ناجا
- مراجعه به مراکز پلیس +10
- تسویه خلافی و جرایم با استفاده از USSD
- شماره گیری 8828888
چه مواردی منجر به توقیف خودرو می شود؟
- عدم استعلام و پرداخت خلافی خودرو و عبور از سقف خلافی
- حرکات نمایشی و سبقت غیرمجاز
- عبور از چراغ قرمز و سبقت غیرمجاز
- تجاوز از سرعت مجاز
- حرکت با دنده عقب در آزادراه ها و بزرگراه ها
- عبور از محل ممنوع
- عدم رعایت حق تقدم
- رانندگی در حالت مستی و استعلام مواد روان گردی و مواد مخدر
- و …
نظرات کاربران