ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری ، مشکل شایعی است که خودروهای مختلفی به آن دچار می شوند. در این مقاله به بررسی این مشکل می پردازیم.
مشکل ریپ زدن ممکن است در حالت روشن یا خاموش بودن خودرو رخ دهد. گاهی خودروداران از این مشکل با اصطلاح دل زدن ماشین یاد می کنند. اگر خودروی شما با این مشکل مواجه شده است، حتماً آن را به یک تکنسین ماهر نشان دهید تا در صورت خرابی قطعه یا قطعاتی از خودرو، به تعمیر آنها اقدام کند.
البته این نکته را باید درنظر گرفت که ممکن است مشکل ریپ زدن در مواردی به سادگی حل شود. بنابراین اول یک بررسی کوچک از خودرو و مشکل بوجود آمده در آن با توجه به توضیحات ارائه شده در این مقاله انجام دهید و در صورتیکه قادر به رفع مشکل نبودید، حتماً خودرو را به تکنسین های مجرب نشان دهید.
علت ریپ زدن ماشین در دور موتور پایین
دلایل ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری با دلایل ریپ زدن خودرو در دور موتور پایین فرق می کند. سوخت بی کیفیت، سوخت آبکاری شده، سوخت کثیف، ایراد در یکی از اجزای سیستم پیشرانش مثل سیستم انتقال قدرت و کلاچ، تنظیم نادرست سیستم احتراق، اختلال در سیستم تزریق سوخت، اختلال در سیستم ترمز و … از جمله دلایلی هستند که موجب ریپ زدن خودرو می شوند. با رفع عیوب موجود در قطعات و اجزای نامبرده شده و استفاده از سوخت باکیفیت می توان مشکل ریپ زدن ماشین در دور موتور پایین را به صورت صد درصد برطرف کرد.
علت ریپ زدن ماشین در سرعت بالا
دلایل ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری و در سرعت بالا، سوختن پلاتین می باشد. اگر این قطعه از آلودگی زدوده شود و باز هم به رنگ تیره باشد، حتماً سوخته است. اگر دهانه پلاتین تنظیم نباشد، باید با فیلر این فاصله را تنظیم کرد. زمانی که در سرعت بالا در جاده با مشکل ریپ زدن مواجه می شوید، ممکن است وایره به خوبی وصل نباشد.
زمانی که دمای موتور بر روی درجه ایده آلی باشد ولی از اگزوز آبی خارج نشود، موتور به ریپ زدن می افتد و احتمالا سرسیلندر در این حالت ترک می خورد. در این شرایط، آب از سیستم خنک کننده به سایر قسمت ها رفته و در زمان خروج از اگزوز، ریپ می زند. در زمان روشن بودن ماشین در صورت خروج آب از داخل اگزوز، واشر سرسیلندر می سوزد و خودرو به ریپ زدن می افتد. با جدا نمودن سرسیلندر، بخش سوخته را باید با کاردک و تینر تمیز نمود و یک سرسیلندر نو نصب کرد و با استفاده از متریال لازم به فیکس کردن سرسیلندر اقدام کرد.
علت ریپ زدن ماشین در حالت گاز
همانند ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری می توان دلایل متعددی را برای ریپ زدن در حالت گاز دادن ارائه نمود. در میان این موارد، خرابی شمع خودرو از رایج ترین دلایل ریپ زدن خودرو است. تنظیم نبودن دلکو و تنظیم نبودن زمان احتراق، عمدتاً موجب ریپ زدن ماشین در وضعیت گاز می شوند. با تنظیم و تعویض این قطعات می توان مشکل را کاملاً حل نمود.
مطالب مفید : رفع روغن سوزی بدون تعمیر موتور خودرو
علت ریپ زدن ماشین در سربالایی
مشکل ریپ زدن ماشین در سربالایی بیشتر برای ماشین ها بوجود می آید. نرسیدن بنزین به محفظه احتراق سبب می شود که خودرو در سربالایی دچار مشکل ریپ زدن شود. اگر قصد رفع این مشکل را دارید، باید رسوبات مدار را از بین برده و این بخش ها را تمیز کنید. تنظیم نبودن دلکو، دلیل دیگر این مشکل است که از سوی تعمیرکاران به خوبی تشخیص داده می شود.
علت ریپ دن ماشین در دنده 1
ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری و وضعیت دنده 1، باید از سوی تکنسین ها به درستی عیب یابی شوند. اولین قطعه ای که باید بررسی شود، سیستم برق رسانی می باشد. با رفع اختلالات موجود در سیستم برق رسانی، مشکل ریپ زدن در دنده 1 در اغلب مواقع رفع می شود. در صورتیکه در سیستم برق رسانی مشکلی وجود نداشت باید به بررسی سایر موارد مانند شمع ها، کوئل ها، وایرها، شمع ها، فیلتر شمع و … اقدام نمود تا قطعه معیوب را که موجب ریپ زدن در دنده 1 می شوند را شناسایی نمود.
علت ریپ زدن ماشین در دنده 2
ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری با ریپ زدن خودرو در سایر شرایط، دلایل متفاوتی دارد. به احتمال زیاد ریپ زدن ماشین در دنده دو بعد از روشن شدن، مربوط به سیستم برق می باشد. در این شرایط، احتمالاً ایراد از شمع وایر و کوئل می باشد.
زمانی که خودرو روشن می شود و در دنده 2 به اندازه کافی سوخت به سیلندر نرسد، سیلندر در عملکرد خود دچار مشکل می شود و موتور در چنین شرایطی به لرزش می افتد و این مسئله موجب ریپ زدن خودرو می شود. هنگامی که خودرو روشن می شود و به حرکت می افتد و دنده ماشین روی دو قرار دارد، ماشین ریپ می زند. در چنین شرایطی، بنزین و هوا در نسبت های ایده آلی نیستند. عمده دلایل بروز این مشکل در حالتی که خودرو در دنده 2 است شامل نقص پمپ بنزین، خرابی سوزن انژکتور، کثیفی دریچه گاز و سنسور ورودی هوا و ترکیب شدن بنزین و آب است.
علت ریپ زدن ماشین در حین حرکت
ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری باید به موقع عیب یابی شود. اما مشکل ریپ زدن خودرو ممکن است در شرایط دیگری رخ دهد. به طور مثال زمانی که خودرو در حین حرکت عادی است، مشکل ریپ زدن ممکن است رخ دهد.
مسدود شدن خروجی با دود، نقص مدار جرقه، نقص شمع ها، نبود بنزین، مخلوط شدن آب و بنزین، انسداد لوله ها در مسیر انتقال بنزین به طرف موتور و … از جمله دلایلی هستند که موجب ریپ زدن در زمان حرکت می شود.
علت ریپ زدن ماشین اتومات
در بررسی موضوع ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری ، به دلایل ریپ زدن ماشین اتومات هم می پردازیم. ریپ زدن در ماشین های اتومات، بسیار چالش برانگیز است. انژکتورهای سوخت در صورت کثیفی موجب ریپ زدن می شوند. بنابراین اگر این قطعه را تمیز کرد، مشکل ریپ زدن حل می شود.
همچنین ممکن است هواکش ماشین اتومات مسدود شده باشد و یا به علت فرسودگی شمع های خودرو، مشکل ریپ زدن ماشین اتومات بوجود بیاید. سیلندرهای معیوب و فیلتر هوای کثیف، سبب ریپ زدن ماشین می شوند.
علت ریپ زدن ماشین در حالت گاز CNG
تکنسین ها با یک دید سریع می توانند علت ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری و دیگر مواقع را شناسایی کنند. در خودروهای دوگانه سوز در زمان قرارگیری بر روی حالت گاز CNG، ممکن است مشکل ریپ زدن رخ دهد و راننده برای هدایت خودرو با چالش مواجه شود.
ریپ زدن خودرو در این شرایط مربوط به یکی از دلایل کثیفی صافی بنزین، نقص شمع و وایر، تنظیمات نادرست فیلر شمع، نقص انرژکتورهای گاز خودرو و … می باشد. بنابراین اگر این قطعات بررسی شوند، علت مشکل شناسایی می شود.
مطالب مفید : زمان تعویض روغن گیربکس خودرو
رفع مشکل ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری
ریپ زدن ماشین در زمان شتاب گیری ممکن است به دلیل کاهش فشار ریل سوخت باشد که این مشکل به دلایلی از قبیل پمپ بنزین، رگلاتور، فیلتر سوخت، شمع ها، سنسورهای دورشمار و اکسیژن، وایرهای غیرایده آل، سولفاته شدن فیوز پمپ و … رخ می دهد.
تکنسین برای رفع مشکل به بررسی تک تک موارد اقدام نموده و قطعات قابل تعمیر را تعمیر و قطعات نیاز به تعویض را عوض می کند. مشکل ریپ زدن خودرو ممکن است در صورت عدم تعمیر به موقع، موجب ایجاد مشکلات دیگری در خودرو شود.
اقدامات لازم در زمان ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری
اگر به تکنسین دسترسی نداشتید و چاره ای به جز بررسی مشکل توسط خودتان نداشتید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- منیفولد را تست کرده و اطمینان کنید که به درستی کار می کند و هیچ مشکلی ندارد.
- سپس سوپاپ های ماشین را تست کنید و از سلامت آنها مطمئن شوید.
- وایر شمع ها و انژکتورهای ماشین را بررسی کنید و در صورت کثیفی، به تمیز کردن آنها اقدام کنید.
- عملکرد سنسور اکسیژن را به دقت چک کنید و در صورت خرابی، به تعویض سنسور اقدام کنید.
ریپ زدن ماشین در باران
پس از آشنایی با دلایل ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری ، با دلایل ریپ زدن ماشین در شرایط بارانی آشنا می شویم. رطوبت موجود در درپوش دلکو سبب می شود که سیستم احتراق دچار مشکل شود و ماشین با مشکل ریپ زدن مواجه شود. تمیزی درپوش دلکو سبب می شود که سیستم احتراق به درستی عمل کند و ماشین به خوبی و بدون دل زدن، حرکت کند.
مطالب مفید : علائم خرابی استپر موتور خودرو چیست ؟
سخن پایانی
با عمده دلایل ریپ زدن ماشین در شرایط مختلف آشنا شدیم و به صورت خلاصه متوجه شدیم که برای رفع هر مشکل باید چگونه اقدام کنیم. ریپ زدن خودرو هنگام شتابگیری ، گاز گرفتن، دنده یک، دنده دو و … باید جدی گرفته شود.
رانندگان خودرو از این مشکل با اصطلاحات مختلفی مانند سکته کردن، کپ کردن، دل زدن و … نام می برند. دلایل دل زدن خودرو در هر حالت با حالت دیگر، متفاوت است. لذا عیب یابی مشکل، اقدامی تخصصی است و از عهده افراد عادی برنمی آید و حتماً به تخصص و تجربه تکنسین ها نیاز دارد. گاهی این مشکل را می توان با هزینه کمی رفع نمود. اما گاهی برای حل مشکل باید بیشتر هزینه کرد و یک یا چندین قطعه را تعویض نمود. برای رفع مشکل، حتماً به تعمیرگاه های حرفه ای مراجعه کنید.
نظرات کاربران