از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد ؟ اگر شما هم دوست دارید پاسخ این سؤال را بدانید، حتماً این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.
امنیت خودرو بسیار مهم است. آمار سرقت خودرو در ایران بسیار بالا است. برای تأمین امنیت خودرو می توان اقدامات مختلفی انجام داد که یکی از آنها، نصب ایموبلایزر است.
ایموبلایزر چیست؟
سیستم ضد سرقت خودرو یا ایموبلایزر در سال 1919 از سوی جورج اوانز و ادوارد برکنوئل ابداع شد. ایموبلایزر، یک سیستم امنیتی قوی است که در خودروها تعبیه می شود. اگر برای روشن نمودن خودرو، سوئیچ اصلی مورد استفاده قرار نگیرد، ایموبلایزر از روشن شدن خودرو ممانعت به عمل می آورد. بهره مندی از این سیستم سبب می شود که آمار سرقت خودرو به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند و به حدود نصف برسد. اگر خودرویی دارای ایموبلایزر و دستگاه ردیاب خودرو باشد، سرقت آن خودرو بسیار دشوار می شود.
آیا استفاده از ایموبلایزر موجب صفر شدن احتمال سرقت خودرو می شود؟
قبل از اینکه به این مسئله بپردازیم که از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد، به سطح امنیتی این سیستم می پردازیم. سالهاست که استفاده از این سیستم متداول شده است. با وجود اینکه، سیستم ایموبلایزر بسیار ایمن است و نصب آن در امنیت خودرو مؤثر است، اما بررسی ها نشان می دهد که برخی از خودروهای سرقتی دارای سیستم ایموبلایزر هستند. لذا سیستم ایموبلایزر به تنهایی نمی تواند مانع از سرقت خودرو شود.
اخیراً سیستم های رهپایی آنلاین بر روی خودرو نصب می شود. علت دسترسی آسان به خودروهای ایموبلایزر در سال های اخیر این است که با تعمیراتی که بر روی سیستم ایموبلایزر در سال های اخیر صورت گرفته است، یافتن پسورد و از کار انداختن ایموبلایزر برای سارقان بسیار راحت شده ست. همچنین وجود ایموبلایزر سبب می شود که در زمان مفقودی سوئیچ، باز کردن ماشین برای خودروداران بسیار دشوار شود.
عملکرد ایموبلایزر چگونه است؟
پس از ارائه توضیحات درباره عملکرد ایموبلایزر به این مسئله می پردازیم که از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد. سیستم ایموبلایزر با هدف ممانعت از دسترسی افراد غیرمجاز به خودرو و روشن شدن آن، طراحی و تولید شده است. برای این کار باید کنترل موتور استارتر به درستی انجام شود و سوخت رسانی و استارت خودرو به درستی کنترل شوند.
در صورتیکه ایموبلایزر در دریافت کد دچار مشکل باشد، سیستم های مذکور کار نمی کنند. در صورتیکه سیستم استارت خودرو نادیده گرفته شود، ایموبلایزر باز هم از استارت زدن خودرو پیشگیری می کند. چرا که سیستم سوخت رسانی یا استارتر، پاسخ دهنده تقاضای ارائه شده نخواهد بود.
از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد و از این قابلیت برخوردار است؟
در بسیاری از کشورها تصویب شده است که تمامی خودروها باید سیستم ایموبلایزر داشته باشند. بنابراین اغلب خودروهای خارجی دارای این سیستم هستند. شمار بالایی از خودروهای داخلی دارای سیستم ایموبلایزر می باشند. روش مطمئن برای بررسی برخورداری یا عدم برخورداری خودرو از سیستم ایموبلایزر، مطالعه دفترچه راهنمای خودرو می باشد. در ایران از سال 1386، تولیدکنندگان موظف شده اند که برای خودروهای تولیدی از سیستم ایموبلایزر استفاده کنند.
کمپانی سایپا برای پرایدهای تولید 86 به بالا و برای نیسان های 92 به بالا، ایموبلایزر نصب کرده است. تمامی خودروهای تیبا، ساینا و سابرینا دارای سیستم ایموبلایزر هستند.
کمپانی ایران خودرو از سال 1388 برای خودروهای مهم خودرو مانند سمند، 206، 405 و آردی از سیستم ایموبلایزر استفاده نمود. همچنین خودروهای پارس تندر و ال 90 دارای سیستم ایموبلایزر می باشند.
از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد ؟ برای این کار باید توجه کنید که خودروهای خارجی که تولید اکتبر 1998 به بعد هستند، دارای ایموبلایزر می باشند. در صورتیکه خودروهای خارجی در سال های قبل از این تاریخ تولید شده اند، باید برای اطمینان از داشتن یا نداشتن ایموبلایزر در انها به بازدید داخلی خودرو اقدام نمود.
اگر خودروی خود را به تعمیرکار نشان دهید، تشخیص داشتن یا نداشتن ایموبلایزر برای شما بسیار راحت تر می شود. زیرا تکنسین ها با توجه به تجربه ای که دارند سریعاً متوجه این مسئله می شوند. اگر مالک قبلی خودروی شما به نصب اکولایزر برای خودرو اقدام کرده باشد، حتماً این مسئله را به شما اطلاع رسانی می کند. با یک سرچ کوتاه در اینترنت می توان متوجه شد که خودروی موردنظر خودروداران دارای قابلیت ایموبلایزر می باشد یا خیر.
بررسی اجزای سیستم ایموبلایزر
حال که متوجه شدیم از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد ، با ساختار این سیستم آشنا می شویم. ایموبلایزر دارای چندین قسمت شامل واحد کنترل، رله های الکترومغناطیسی و ریموت می باشد. بنابراین برای رفع مشکل سیستم ایموبلایزر باید به بررسی این قطعات اقدام نمود.
واحد کنترل با کمک سیگنال های دریافتی، موجب فعال شدن کل سیستم می شود. رله های الکترومغناطیسی در صورت ورود غیرمجاز با هدف سرقت خودرو موجب وقفه و مکث در توالی اتصال مدارات الکترونیکی می شود. واحد کنترل صرفاً ریموت دارنده خودرو را می شناسد که این مسئله سبب می شود که تنها راننده بتواند خودرو را راه اندازی کند.
مهمترین مزایای ایموبلایزرها چیست؟
دانستن اینکه از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد ، از آنجایی اهمیت دارد که داشتن سیستم ایموبلایزر از جهات مختلفی اهمیت دارد. مهمترین مزایای این سیستم شامل موارد زیر است:
- این سیستم به صورت اتوماتیک کار می کند و نیازی به فعال کردن آن نمی باشد.
- این سیستم دارای هشدار ضدسرقت می باشد که به صورت آلارم کار می کند و وضعیت ناگوار را اطلاع رسانی می کند.
- سیستم ایموبلایزر را می توان به راحتی نصب و یا حذف کرد. امکان حذف و یا تعویض این سیستم، وجود دارد.
- این سیستم برای کاهش احتمال سرقت خودرو، بسیار خوب عمل می کند و خیال خودروداران را برای پارک خودروی خود در نقاط مختلف تا حدودی راحت می کند.
خرابی های رایج برای سیستم ایموبلایزر
در این نوشته از سایت تعمیرگاه بعد از اینکه متوجه شدیم از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد ، باید با مشکلات شایع این سیستم آشنا باشیم. مشکلات مرتبط با قفل درب خودرو، روشن نشدن ماشین، نچرخیدن سوئیچ و … مربوط به ایموبلایزر است. زمانی که این مشکلات رخ می دهند باید بررسی نمود که آیا سیستم ایموبلایزر درست کار می کند یا خیر. بدین منظور باید خودروی خود را به یک تکنسین مجرب و حرفه ای نشان داد تا به بررسی این مسئله بپردازد و مشکل را اساساً حل کند.
نظرات کاربران