0

نسخه الکترونیک بیمه سلامت پیگیری با کد ملی + کد رهگیری

نسخه الکترونیک بیمه سلامت
بازدید 19

نسخه الکترونیک بیمه سلامت موجب سهولت و تسریع در دسترسی به نسخه های پزشکی بیماران می شود و انجام کارها در این زمینه را ساده می کند.

ممکن است گاهی برای شما اتفاق بیفتد که در زمان مراجعه به کلینیک با دریافت کد رهگیری به انجام خدماتی مانند پاراکلینیک، داروخانه و … ارجاع داده شوید و کد رهگیری دریافتی را فراموش کنید و یا اینکه برای ارائه مدارک به بیمه تکمیلی به نسخه الکترونیک پزشک نیاز داشته باشید. در چنین شرایطی دریافت نسخه الکترونیک برای شما حائز اهمیت می شود. اما چگونه می توان این نسخه را دریافت نمود. در این مقاله، راه دریافت نسخه الکترونیک را به شما آموزش می دهیم تا این کار را به سادگی انجام دهید.

سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت چیست؟

نسخه الکترونیک به طور دیجیتالی از سوی پزشک تجویز می گردد و ممکن است در ارتباط با دارو، آزمایش و دستورات پزشکی برای بیماران باشد. شما پس از مراجعه به پزشک قادر هستید نسخه الکترونیک را توسط سامانه نسخه الکترونیک دریافت نمایید.

شما به عنوان بیمه شده قادر خواهید بود با کد ملی یا کد رهگیری خود، نسخه ها را بررسی نموده و از داروها، آزمایش ها و خدمات پاراکلینیکی صادر شده برای خود اطلاع کسب کنید. نسخه الکترونیک نه تنها موجب افزایش دقت و سرعت در روند درمانی می شود بلکه سبب کاهش خطاهای پزشکی و صرفه جویی در مصرف کاغذ می شود.

مزایای نسخه الکترونیک

استفاده از نسخه الکترونیک بیمه سلامت با مزایای زیادی همراه است که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

  • کاهش خطاهای دارویی
  • اطلاع از داروهایی که قبلاً مورد استفاده قرار گرفته اند
  • تشخیص سریعتر پزشک
  • اطلاع پزشک از داروهای قیمت پایین تر و جایگزین
  • کاهش هزینه های دارویی
  • تخصیص بهتر منابع از سوی بیمه ها
  • نظارت نیازهای دارویی کشور
  • ادغام با پرونده سلامت الکترونیک
نسخه الکترونیک بیمه سلامت

نسخه الکترونیک بیمه سلامت

مدت اعتبار نسخه الکترونیکی

با توجه به اظهارنظر معاون درمان وزارت بهداشت، مدت اعتبار نسخه الکترونیک برای هر یک از بیماران یک اندازه نیست و این مدت با توجه به نوع بیماری افراد متفاوت می باشد. در واقع مدت اعتبار نسخه برای هر بیماری متفاوت است. عمدتاً مدت اعتبار نسخه، یک ماه است. اگر نیاز به تمدید نسخه باشد، باید با پزشک تماس بگیرید و تقاضای تمدید دارو یا آزمایش را داشته باشید.

چگونگی ورود به سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت

  • برای ورود به این سامانه باید آدرس ihio.gov.ir را در موتور جستجو وارد کنید. صفحه ای گشوده می شود که باید بر روی گزینه ورود کلیک کنید.
  • در صفحه باز شده باید کد ملی و شماره همراه خود را وارد کنید و سپس گزینه “ادامه” را انتخاب کنید.
  • پیامکی به شما ارسال می شود که باید کد داخل آن را در بخش مربوطه وارد کرده و سپس کلید تأیید را انتخاب کنید.
  • اینک به سامانه وارد می شوید و در این صفحه می توانید از خدمات مختلف شامل تمدید پوشش بیمه، مشاهده نسخه الکترونیک سلامت، استعلام اعتبار بیمه سلامت، تحت پوشش بودن اعضای خانواده و جستجوی مراکز خدمات سلامت و … بهره ببرید و سرویس موردنیاز خود را دریافت کنید.

نحوه پیگیری نسخه الکترونیک بیمه سلامت با کد ملی

پس از ورود به سامانه قادر خواهید بود نسخه های خود را مشاهده کنید. بدین منظور باید از منوی سمت راست، بر روی گزینه تاریخچه خدمات کلیک کنید یا ضربه بزنید. در این قسمت، لیستی از نسخه های تجویزی از سوی پزشک نمایش داده می شود که هر یک از کد رهگیری خاص خود برخوردار هستند. اگر نسخه تجویز شده ای برای شما وجود نداشته باشد، هیچ موردی در این فهرست قرار ندارد.

مشاهده نسخه بیمه سلامت با کد رهگیری

برای مشاهده آنلاین نسخه خود باید کد ملی و شماره همراه خود را داشته باشید تا از سامانه بر اساس توضیحات ارائه شده بتوانید نسخه آنلاین را دریافت کنید. اما برای دریافت نسخه با کد رهگیری، باید به مراکز درمانی مثل بیمارستان و داروخانه بروید و با ارائه کد رهگیری، نسخه را تحویل بگیرید.

نسخه الکترونیک بیمه سلامت

نسخه الکترونیک بیمه سلامت

خدمات سامانه hir.ihio.gov.ir

سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت ارائه دهنده خدمات گوناگونی است که با برخی از آنها آشنا می شویم:

  • ثبت نام بیمه سلامت: اشخاصی که تاکنون از پوشش بیمه سلامت برخوردار نبودند می توانند به صورت غیر حضوری و بدون نیاز به مراجعه به دفاتر بیمه و صرفاً با مراجعه به سامانه بیمه سلامت به آدرس ihio.gov.ir و پرداخت هزینه پوشش دهی درمان، از سرویس موردنیاز خود برخوردار شوند.
  • تمدید پوشش بیمه: تنظیم قرارداد پوشش دهی درمان با بیمه سلامت معمولاً بازه زمانی مشخصی دارد و ممکن است سه ماهه یا یکساله باشد. بیمه شده بعد از اتمام انقضاء مهلت، می تواند در این سامانه به تمدید این بازه زمانی اقدام کند.
  • تحت پوشش قرار دادن اعضای خانوار: یکی از خدمات سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت ، تحت پوشش قرار دادن اعضای خانوار می باشد. بیمه شده اصلی باید با مراجعه به سامانه و ثبت اطلاعات اعضای خانوار به تنظیم قرارداد بپردازد تا افراد قادر به بهره مندی از خدمات درمانی بیمه سلامت باشند.
  • جستجوی مراکز خدمات سلامت: یکی دیگر از سرویس های سامانه، امکان جستجوی مراکز درمانی و پزشکانی می باشد که در حال حاضر فعال و در حال خدمات دهی هستند. افراد می توانند با تعیین استان و شهرستان خود به دریافت اطلاعات جغرافیایی پزشک یا مراکز درمانی اقدام کنند.

روند نسخه نویسی الکترونیکی توسط پزشکان

آخرین نکته درباره نسخه الکترونیک بیمه سلامت ، روند نسخه نویسی الکترونیکی توسط پزشکان می باشد. پزشکان بعد از ورود به سامانه hir.ihio.gov.ir و وارد کردن کد ملی بیمار به اطلاعات آن دسترسی دارند و می توانند تجویز لازم در ارتباط با دارو، آزمایش و خدمات پاراکلینیکی را ثبت کنند. ثبت نسخه به صورت دیجیتالی سبب صرفه جویی در زمان و پیشگیری از اشتباهات دارویی می شود.

ثبت نسخه بیمار به صورت آنلاین به پزشکان کمک می کند که کد داروها را داخل نسخه الکترونیک در کوتاهترین زمان و به سادگی یک جستجوی ساده ثبت کنند و احتمال خطای خود را کاهش دهند. با توجه به این مسئله انتظار می رود که پزشکان از این سرویس و سامانه استفاده کنند و خدمات دهی را به سبک مدرن و جدید به بیماران انجام دهند.

به ما امتیاز بدهید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *