گواهی نامه رانندگی ، مجوز افراد برای رانندگی است و رانندگی بدون آن برای افراد غیرقانونی است و با پیامدهای قانونی برای فرد همراه می باشد.
اغلب نوجوانان برای رسیدن به سن قانونی و دریافت تصدیق رانندگی، روزشماری می کنند. اخذ گواهینامه برای آنها بسیار مهم می باشد.
گواهینامه، یک مدرک رسمی می باشد که بعد از طی کردن دوره های آموزشی لازم، از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا صادر می گردد. تصدیق نه تنها یک مجوز برای رانندگی است، بلکه یک مدرک شناسایی برای فرد به شمار می آید.
تاریخچه گواهینامه رانندگی
نخستین تصدیق برای شخصی به اسم کارل بنز در سال 1888 صادر شد. این فرد، مخترع خودروهای مدرن بود و برای رانندگی با آن از مسئولان مربوطه در آن زمان، درخواست مجوز کرد. اولین بار، قانون الزام به داشتن تصدیق در سال 1903 در آلمان تصویب شد. نخستین قوانین رانندگی در سال 1910 در آمریکا تصویب شد.
صدور گواهینامه رانندگی در ایران همزمان با بالا رفتن آمار واردات خودرو طی سال های 1305 ال 1308 شروع شد. نخستین تصدیق در سال 1308 به چاپ رسید. گواهی نامه در سال 1340 به صورت یک برگ درآمد و اعتبار 4 ساله برای آن درنظر گرفته شد. اما در سال 1355، اعتبار گواهینامه به ده سال رسید. تصدیق های امروزی که بیشتر به گواهینامه شناخته می شود از یک میکروچیپ برخوردار است. این میکروچیپ ها، اطلاعات فرد را به صورت کامل در اختیار پلیس راهور قرار می دهد. اگر تصادف کردید، می توانید با امداد خودرو تماس حاصل کنید تا سریعاً به کمک شما بیاید.
گرفتن رایگان خلافی خودرو با پلاک
انواع گواهی نامه رانندگی در ایران
در ایران چندین تصدیق صادر می شود که عبارتند از:
- تصدیق پایه یک: تصدیق مربوط به خودروهای سنگین
- تصدیق پایه دو: گواهی مربوط به خودروهای نیمه سنگین
- تصدیق پایه سه: گواهی مربوط به خوروی سواری، ون و وانت
- تصدیق ویژه: گواهی مربوط به خودروهای کارگاهی و صنعتی و …
- تصدیق موتورسیکلت: گواهی مربوط به راندن انواع موتورسیکلت
مطالب مفید : گرفتن رایگان خلافی خودرو با پلاک
شرایط اخذ گواهی نامه رانندگی
شرایط اخذ تصدیق موتور: حداقل سن 18 سال، گرفتن گواهی سلامت جسمی و روحی از پزشک معتمد ناجا، انجام تست تعیین گروه خونی، پاس کردن آزمون های تئوری و معاینات چشمی
شرایط اخذ تصدیق پایه یک: حداقل سن 25 سال، برخورداری از تصدیق پایه 2 و پشت سر گذاشتن دو سال از تاریخ صدور آن، گرفتن گواهی سلامت جسمی و روحی از پزشک معتمد، طی کردن دوره های تئوری و عملی، پاس کردن آزمون های تئوری و عملی و برخورداری از دانش فنی موردنیاز در ارتباط با ماشین های سنگین
شرایط اخذ تصدیق پایه دو: حداقل 23 سال تمام، برخورداری از تصدیق پایه 3 و گذشتن دو سال از زمان صدور آن، باقی ماندن 6 ماه از زمان اعتبار تصدیق پایه سه، دریافت گواهی سلامت جسمی و روحی از سوی دکتر معتمد، پاس کردن آزمون های تئوری و عملی و موفقیت در آزمون تئوری و عملی
شرایط اخذ تصدیق پایه سه: حداقل سن 18 سال، دریافت گواهی سلامت جسمی و روحی از پزشک معتمد، طی کردن دوره های تئوری و عملی و موفقیت در آزمون های تئوری و قبولی
گرفتن رایگان خلافی خودرو با پلاک
شرایط دریافت گواهینامه ویژه
شرایط دریافت گواهی نامه رانندگی ویژه متفاوت است. اگر قصد دارید با وسایل نقلیه عمرانی، صنعتی، کشاورزی، کارگاهی و … رانندگی کنید باید گواهینامه آن را داشته باشید. شرایط برای دریافت این گواهینامه به صورت زیر است:
- حداقل سن 20 سال تمام
- برخورداری از گواهی سلامت روحی و جسمی از سوی دکتر معتمد پلیس راهنمایی و رانندگی
- طی کردن دوره های نظری و عملی مختص به گواهینامه خاص
- قبولی تست های تئوری و عملی گواهینامه ویژه
محدودیت های گواهینامه پایه سوم در سال اول
افرادی که برای نخستین بار گواهی نامه رانندگی اخذ نموده اند، محدودیت هایی برای رانندگی دارند و نمی توانند همانند سایر رانندگان به همه جا بروند. برخی از محدودیت های رانندگان سال اولی عبارتند از:
- ممنوعیت از رانندگی انفرادی در سه ماهه اول (الزام به حضور یک راننده دارای تصدیق پایه سه)
- خودداری از ارتکاب تخلفات منجر به نمره منفی برای راننده
- خودداری از رانندگی از ساعت 24 تا 5 صبح
- خودداری از رانندگی در معابر برون شهری
- الزام به درج مثلث خطر یا نوشته با احتیاط در شیشه جلو سمت راست و شیشه عقب سمت چپ
دریافت گواهینامه المثنی
برخی از افراد با مشکل مفقودی گواهی نامه رانندگی خود مواجه می شوند. برای دریافت تصدیق المثنی باید به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید و مدارک خود را ارائه دهید. مدارک موردنیاز شامل اصل شناسنامه به همراه کپی، اصل کارت ملی به همراه کپی، آدرس دقیق محل سکونت به همراه کدپستی درست، چهار قطعه عکس زمینه سفید و با حجاب کامل و بدون کلاه و کراوات می باشد. در صورتیکه تصدیق خود را گم نکرده اید و فقط قصد دارید تصدیق خود را تعویض کنید، باید اصل کارت را ارائه دهید.
مراحل دریافت تصدیق المثنی شامل موارد زیر است:
- کامل کردن فرم های استعلام گواهینامه
- کامل کردن فرم تعهد گواهینامه المثنی
- واریز وجه معین برای خرید تمبر و صدور دوباره تصدیق
- انجام دوباره معاینات پزشکی و مشخص کردن گروه خونی افراد
برای پیگیری کارت سوخت از طریق کد ملی به سایت http://epolice.ir مراجعه کنید.
گرفتن رایگان خلافی خودرو با پلاک
نکات مهم در ارتباط با گواهینامه
مهمترین نکات درباره گواهی نامه رانندگی عبارتند از:
- اشخاص دارای بعضی از معلولیت ها و محدودیت ها ملزم به گرفتن گواهینامه مخصوص معلولان هستند. این افراد ضمن مراجعه به دکتر باید مدارک خود را به کمیسیون پزشکی بیمارستان ناجا برده و تأییدیه های لازم را اخذ کنند.
- اگر تاریخ انقضاء شما رو به پایان است، سریعاً برای دریافت گواهینامه مجدد دست به کار شوید.
- چنانچه شخص با مشکلی در سلامتی خود روبرو شود که از شرایط دریافت تصدیق خارج است، باید مجدد به راهنمایی و رانندگی برود و تقاضای اصلاح گواهینامه را ارائه دهد.
- فراموش نکنید که رانندگی بدون گواهی نامه رانندگی جرم به حساب می آید و در صورت وقوع حادثه تصادف، بیمه هیچگونه خسارتی را بر عهده نمی گیرد و فرد باید شخصاً به پرداخت خسارت اقدام کند.
- تصدیق موتور تنها برای آقایان صادر می شود. در نتیجه بانوان نمی توانند در ایران با موتور برانند.
- قرار است در آینده، همه گواهینامه ها به صورت دوزبانه چاپ شوند تا امکان رانندگی ایرانی ها در برخی از کشورها وجود داشته باشد.
نظرات کاربران